Blumberg objavio da je Rusija napala Ukrajinu: Duboko žalimo zbog greške

Američka novinska agencija Blumberg objavila je vest sa naslovom "Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu" na svom sajtu, a onda je priznala da je u pitanju greška i povukla vest.
Blumberg objavio da je Rusija napala Ukrajinu: Duboko žalimo zbog greške
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Pripremamo naslove za raznorazne scenarije i jedan od tih naslova je nehotice objavljen oko 16h po lokalnom vremenu (oko 22h po srednjeevropskom) na našem sajtu. Duboko žalimo zbog greške", navela je agencija Blumberg.

Iz redakcije su naveli da se uzrok ove greške ispituje.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da ova pogrešna objava govori o opasnosti od agresivnih izjava sa Zapada i kako takva atmosfera ekstremne napetosti može da ima nepopravljive posledice.
 
Peskov je za RIA Novosti rekao da je to odličan primer koliko je opasna situacija izazvana beskrajnim agresivnim izjavama koje dolaze iz Vašingtona, Londona i drugih evropskih prestonica.
 
Posle te netačne informacije, kako je naveo, može se čak reći ne "fejk njuz", već "Blumberg njuz"".
  • Лиманац

    06.02.2022 11:04
    Пропаганда
    То нам говори да је америчка пропагандна машинерија већ спремила сценарио по ком ће, без икаквих доказа, оптужити Русију за сукоб.
  • Gruban Malic

    05.02.2022 23:52
    ?
    To se desilo još davnih dana? 2014?
  • Neko

    05.02.2022 22:55
    Nema slucajnosti za ovakve vesti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin