VIDEO: Okean kod obale Francuske prekriven "tepihom mrtve ribe"

Ekolozi su uočili plutajući plavo-beli "tepih" po površini vode u blizini obala Francuske, pošto je brod Margiris ispustio neobičan tovar.

Holandski brod Margiris, drugi po veličini ribarski brod na svetu, izbacio je više od 100.000 mrtvih riba u Atlantski okean kod Francuske.

Francuska ministarka pomorstva Anik Žirardin istakla je da su prikaze uginulih riba aktivisti za zaštitu životne sredine nazvali šokantnim i zatražila od nacionalnog organa za nadzor ribolova da pokrene istragu o ovom slučaju.

Virginijus Sinkevičijus, evropski komesar za životnu sredinu, okeane i ribarstvo, takođe je rekao da traži iscrpne informacije i dokaze o slučaju, prenosi Gardijan.
 
Izbacivanje ribe, koje se dogodilo u četvrtak ujutro, prouzrokovano je pucanjem mreže, saopštila je grupa ribarske industrije Pelagic Frizer-Travler Association. U saopštenju, grupa je nazvala izbacivanje ovakvog tovara "veoma retkom situacijom“.
 
"U skladu sa pravom EU, ovo je zabeleženo u brodskom dnevniku i prijavljeno vlastima države pod čijom zastavom brod plovi, Litvanije", navodi se.
 
Reč je o ribi koja je podvrsta bakalara, koja se koristi za masovnu proizvodnju ribljeg ulja i brašna.
 
Rečeno je da je 100.000 mrtvih riba pokrilo vodenu površinu od oko 3.000 kvadratnih metara.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin