Makron odbio ruski PCR test i nije smeo da se približi Putinu

Predsednik Francuske Emanuel Makron odbio je zahtev Kremlja da uradi ruski test na kovid-19 pred sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i zbog toga je morao da drži distancu tokom susreta.
To su za Rojters rekla dva izvora iz Makronovog okruženja.
 
Dvojica predsednika su u ponedeljak u Moskvi razgovarali o ukrajinskoj krizi, a svima je palo u oči da su sedeli na suprotnim krajevima ogromnog stola dugog četiri metra, prenosi Gardijan.
Pojedine diplomate sugerisale su da je Putin možda želeo da pošalje diplomatsku poruku, ali dva izvora upoznata sa zdravstvenim protokolom francuskog predsednika rekli su za Rojters da je Makron imao izbor - ili da prihvati PCR test koji bi uradile ruske vlasti i da mu bude dozvoljeno da se približi Putinu ili da odbije i da se pridržava stroge distance.
 
"Nismo mogli da prihvatimo da se oni domognu predsednikovog DNK", rekao je jedan od izvora Rojtersu.
Kremlj nije odgovorio za zahtev Rojtersa za komentar ovih tvrdnji.
 
Drugi izvor iz Makronovog okruženja potvrdio je da je predsednik Francuske odbio da uradi ruski PCR test i naveo da je Makron umesto toga uradio francuski PCR test pre polaska i antigenski test u Rusiji, koji je uradio njegov lekar.
 
"Rusi su nam rekli da Putin treba da bude u strogom zdravstvenom mehuru", rekao je izvor.
 
Gardijan podseća da je u četvrtak, tri dana nakon što su se sastali Makron i Putin, ruski lider primio kazahstanskog predsednika Kasima-Zyomarta Tokajeva, da se sa njim rukovao i da su sedeli blizu, odvojeni samo malim stolom.
  • Paja

    12.02.2022 17:41
    omg...
    Francuska gnjida...
  • Dragan

    12.02.2022 09:09
    A
    A sad rusofili a pitanje šta je ministar SSSR Molotov 1941g tražio u Belinu kad je primljen uz sve vojne počasti,kad je izvršio smotru SS gardista.Drugi dan bio bombardovanje Berlina od strane Britanije zbog bombardovanja Londona dva dana ranije.Da ne lupa glavu-SSSR želeo da se priključi trojnom paktu.Za vreme bombardovanja Molotov bio u skloništu i ranim jutrom se vratio u Moskvu ne završenog posla.
  • Drago

    12.02.2022 01:55
    susret po nalogu šefa
    Potpuno je jasno da je Francuska u debelom hladu svog kolonijalnog šefa Sjedinjenih Država. Zna se ko ih je oslobodio u Drugom svetskom ratu i to je sušta suština.Makron je nevoljno otišao da ubeđuje Putina da se preda i da dozvoli da NATO instalira u graničnom području nuklearne rakete kojima raspolaže, kako bi potencijalno što pre mogli dohvatiti Moskvu. A Rusija da svoje trupe udalji na najmanje 300 km od graničnih prelaza prema Evropi. Na Makronovu žalost, to nije bilo prihvatljivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin