Objavljena najbolja mesta za odlazak u penziju - na listi i država iz regiona

Magazin "International Living" je i ove godine analizirao najbolja mesta u svetu na koja možete da odete kada se penzionišete i godišnji globalni indeks penzionisanja.
Objavljena najbolja mesta za odlazak u penziju - na listi i država iz regiona
Foto: Pixabay
"Annual Global Retirement Index" je najsveobuhvatnije istraživanje ove vrste na tržištu, zasnovano na stotinama mišljenja i stvarnih iskustava i informacija prikupljenih iz pouzdanih izvora iz najboljih penzionerskih destinacija širom sveta.
Iako ove informacije mogu da koriste potencijalni penzioneri iz celog sveta, uredništvo je prvenstveno fokusirano na ljude iz engleskog govornog područja, a posebno iz Sjedinjenih Država.
Stoga ne čudi što su u izboru destinacije bliske i poželjne Amerikancima.
 
Izbor obuhvata 25 zemalja u kojima se procenjuju cene nekretnina, troškovi života, klima, kvalitet medicinskih usluga, ekonomska infrastruktura, kao i moguće beneficije za penzionere.
 
Na vrhu liste idealnih mesta za penziju 2022. godine bila je Panama - i to ne prvi put u istoriji ovog indeksa. Kako navodi Internešenal living, ova najjužnija država Centralne Amerike ima sve neophodne sitnice o kojima sanjaju budući penzioneri.
 
Udaljena je samo tri sata avionom od Majamija na Floridi, koji se tradicionalno smatra mekom za penzionere u Sjedinjenim Državama.
 
Panama ima ljubazne ljude, bezbedno životno okruženje, odlične bolnice i medicinsku negu. Ne treba zaboraviti njenu toplu tropsku klimu daleko od pojasa uragana. Penzioneri mogu da biraju između života u odmaralištu na plaži, u planini ili na gradskom asfaltu.
 
Prvih 10 najboljih mesta za penzionisanje uključuje ukupno šest zemalja iz Severne, Centralne ili Južne Amerike, uključujući Kostariku, Meksiko, Kolumbiju, Ekvador i Urugvaj.
 
Ostatak je rezervisan za tople mediteranske zemlje kao što su Portugal na četvrtom mestu, Francuska na sedmom, Malta na osmom i Španija na devetom mestu.
 
Uredništvo časopisa Internešenal living je na širu listu uvrstilo i Hrvatsku, koja je zauzela 23. mesto od ukupno 25 razmatranih zemalja ove godine. Hrvatska je i jedina država na listi iz regiona.
 
Deset najboljih zemalja za penzionisanje u 2022. prema Međunarodnom indeksu života:
 
Panama,
Kostarika,
Meksiko,
Portugal,
Kolumbija,
Ekvador,
Francuska,
Malta,
Španija,
Urugvaj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin