Novac najčešći uzrok svađa među parovima

Novac je najčešći uzrok nesuglasica i svađa među parovima, pokazalo je britansko istraživanje.
Novac najčešći uzrok svađa među parovima
Foto: Pixabay
Gotovo dve trećine ili 62 odsto ispitanika priznalo je da se s partnerom najčešće svađa zbog nesuglasica oko novca, podaci su kompanije za pružanje usluga penzije i ulaganja "Royal London".
Najčešći je argument da druga osoba "previše troši", prema rezultatima objavljenim uoči Dana zaljubljenih, 14. februara.
Trećina ili 33 odsto ispitanika smatra da su nekompatibilni sa svojim partnerom kada su u pitanju potrošnja i štednja, pokazalo je istraživanje.
 
Svaka četvrta osoba u vezi (24 odsto) smatra da se njen partner prema novcu odnosi neodgovorno, a trećina (33 odsto) skriva podatke o finansijama od svog partnera. To se odnosi na skrivanje informacija o vlastitoj štednji, ali i o dugovima.
 
Petina ili 20 odsto ispitanika, koji smatraju da im se partner prema novcu odnosi neodgovorno, poseduje sopstveni "crni fond".
 
Istraživanje je pokazalo i da tri četvrtine (76 odsto) parova deo svog novca ili sav prihod čuva na odvojenom bankovnom računu. Otprilike trećina (35 odsto) ispitanika drži sav svoj novac na odvojenim računima, a samo 24 odsto parova sav novac ima na zajedničkom računu.
 
Istraživanje je sprovedeno na 2.000 ljudi iz Ujedinjenog Kraljevstva.
 
"Iako tema novca i prihoda nije ni najpopularnija ni najromantičnija među partnerima, ako ne razgovarate o tome šta svako želi sa svojim prihodima i na koji način želi da upravlja svojim novcem, to će verovatno rezultirati brojnijim međusobnim nesuglasicama i sukobima", rekla je Sara Penels, stručnjakinja za finansije kompanije "Royal London".
 
"Istovremeno, vrlo je važno ne dopustiti da pitanje finansijskih briga tinja pod površinom. Otvoreni razgovor o trošenju novca i o finansijskim ciljevima parovima će pomoći da izgrade finansijski sigurnu budućnost", zaključila je.

Teme

Novac

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".