Šon Pen iz Ukrajine: Ako je ostavimo da se sama bori, naša američka duša je izgubljena

Oskarovac Šon Pen nalazi se u Ukrajini gde snima dokumentarac o ruskom napadu na tu zemlju.
"Već je načinjena brutalna greška jer su oduzeti životi i slomljena srca i, ako ne popusti, verujem da će gospodin Putin napraviti najstrašniju grešku za celo čovečanstvo", izjavio je slavni glumac.
 
"Predsednik Zelenski i ukrajinski narod su se uzdigli kao istorijski simboli hrabrosti i principa. Ukrajina je vrh koplja za demokratski zagrljaj snova. Ako je ostavimo da se sama bori, naša američka duša je izgubljena", istakao je Pen.
Holivudski glumac i reditelj je još u novembru prošle godine posetio Ukrajinu, kada je i počeo pripreme za dokumentarac o krizi koja je potresala dve zemlje.
Podsetimo, Pen se prvo pojavio u Kijevu na konferenciji za medije gde su vladini zvaničnici govorili o detaljima krize koja je eskalirala.
 
"Šon Pen je među onima koji danas podržavaju Ukrajinu u Ukrajini. Naša zemlja mu je zahvalna na takvom iskazu hrabrosti i poštenja. Šon Pen pokazuje hrabrost koja je nedostajala mnogim drugima, posebno nekim zapadnim političarima", navodi se u saopštenju kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.
 
Pen se u Kijevu sastao i sa potpredsednicom vlade Irinom Vereščuk, kao i lokalnim novinarima i pripadnicima vojske.
 
On je tokom godina bio u centru mnogih antiratnih i humanitarnih operacija. 
 
Dokumentarni film iz 2020. godine "Građanin Pen" opisuje glumčeve napore u uspostavljanju neprofitne organizacije Communiti Organized Relief Effort, takođe poznate kao CORE, kao odgovor na zemljotrese na Haitiju 2010. CORE je takođe rasporedio timove da pomognu u borbi protiv kovida 19, testiranje i vakcine širom zemlje.
  • rusofili

    03.03.2022 15:01
    drugosrb
    palite se na onog patuljka na steroidima i radujete se tudjoj nesreci. a kad vam zagusti menjate rublje za dinare zar ne? ili ce biti da su to svajcarci ili ne daj boze evri. A i tetka iz Kanade salje dolare, nece valjda rublje iz Vladivostoka.
    A inace nece nicija vecito trajati.
  • samo kazem

    03.03.2022 08:13
    Vec vidjeno
    Jel' se neko seca onih ruskih poslanika sto su redovno dolazili tokom bombardovanja? A Zirinovskog i njegovog obecanja da ce doneti "atomsku bombu velicine teniske loptice"?
    Pitam za druga.
  • Nemanja

    02.03.2022 20:48
    Son Penu
    Iskreno, gospodine Son, nismo znali da Amerika ima dusu. A, mozda smo zaboravili 1999 i milosrdnog andjela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.