VIDEO: Kamera u Zagrebu "uhvatila" bespilotnu letelicu

Bespilotnu letelicu koja se sinoć srušila na zagrebačkom Jarunu uhvatila je u jednom trenutku i kamera.

Radi se o kameri čije se fotografije prenose na portalu Windy.com, u čijem opisu se navodi da je kamera u vlasništvu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), objavio je N1. 

Na snimku sastavljenom od niza fotografija snimljenih tokom večeri vidi se jak bljesak na nebu iznad Zagreba pre samog pada letelice.
 
Snimak možete pogledati OVDE.
Podsetimo, istraga je u toku, a prema onome što se dosad zna, letelica je došla iz Mađarske, letela iznad Hrvatske sedam minuta, brzinom od 700 km/h. 
 
Iz kontrole leta rekli su da letelica nije imala transponder, pa je stoga HZKP nije detektovao sekundarnim radarima koji se koriste za nadzor aviona.
 
Policija je objavila da su u široj zoni pronašli dva padobrana.
  • Sanja

    12.03.2022 07:58
    Sva sreća da nije bilo žrtava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin