FOTO: Ukrajinka pokušala da prošvercuje muža iz zemlje u kutiji za igračke

Punoletni muškarci iz Ukrajine ne smeju da napuste zemlju, ali jedan 37-godišnjak sakrio se u kutiji za igračke u automobilu i sa suprugom i dvoje dece pokušao je da napusti Ukrajinu.
Granična policija uhvatila ga je na prelazu Rosošani s Moldavijom. Automobil pun igračaka i dečjih potrepština izgledao im je sumnjivo, a nakon što su proverili dokumente ženi i deci, pregledali su gepek. Tamo su našli muškarca u kutiji za igračke.
"Kako se ispostavilo, supruga je ovako pokušala da prošvercuje oca svoje dece preko granice. Graničari nisu propustili putnika jer je zabranjen prelaz muškarcima između 18 i 60 godina starosti", javila je ukrajinska Služba granične straže.
Protiv 37-godišnjaka podneta je tužba za pokušaj neovlašćenog prelaska državne granice, a tužba će biti podneta i protiv supruge koja je prema članu 332. Kaznenog zakona pokušala nezakonito da prevede osobe preko državne granice u Ukrajini.
 
 
Što se tiče zabrane napuštanja države, postoje i odstupanja poput medicinskih razloga, ako otac brine o troje ili više dece, ako sam odgaja dete, ako ima dete sa invaliditetom ili ako je usvojio dete. Dvoje dece ne ulazi u te izuzetke, javlja Index.
  • Mrki

    18.03.2022 21:08
    Odi dodji
    Znaci pobegne od rata jadan sto bi rekli mnogi.zaradi pare na zapadu I onda se vrati u zemlju koju nije branio otvori firmu I zaposli budale za sitnu lovu da rade za njega.pustio bih ja sve koji idu jer to je jedino humano ali povratka nema ni njima ni njegovim potomcima.
  • AnaMirjana

    18.03.2022 09:07
    Limanče, u pakao s tobom!!!
  • The Lalosh

    18.03.2022 09:03
    Svaki dan...
    ... pročitam komentare da se podsetim među kakvim ljudima živim. :( Da ne gajim iluzije o čojstvu, junaštvu pravdi i poštenju...
    Svaki koji to ističe suprotno radi u anonimnosti.
    Pokazalo se i 90-tih kod nas.

    @Лиманац
    91. kada sam se vratio sa ratišta bilo je takvih glasnih u društvu. Sve ja bi im ovo, ja bi im ono... Kad posle čuješ skrivali se po Fruškoj Gori kao i oni koji su od starta rekli da neće da ginu za slavu političara i kriminalaca.

    @dobrivoje
    Treba čitati do kraja. A treba i razumeti šta piše. A piše lepo šta sa samohranim, očevima sa troje i više dece itd...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin