Putin uporedio sankcije ruskoj kulturi sa nacističkim spaljivanjem knjiga

Ruski predsednik Vladimir Putin uporedio je izbacivanje ruskih umetnika sa kulturnih programa u nekim zapadnim zemljama sa spaljivanjem knjiga koje su orkestrirali nacisti.
"Zadnji put su nacisti u Nemačkoj, pre gotovo 90 godina, vodili takvu kampanju uništenja jedne nepoželjne kulture. Dobro se sećamo slika spaljenih knjiga na javnim mestima", rekao je na sastanku sa kulturnim radnicima.

Naveo je da Zapad "pokušava da zatre rusku kulturu, jer otkazuje dela velikih kompozitora Pjotra Iliča Čajkovskog, Dmitrija Šostakoviča i Sergeja Rahmanjinova i zabranjuje ruske pisce i njihove knjige".

"Danas oni žele da ponište čitavu kulturu, naš narod", rekao je Putin na sastanku koji je prenosila televizija.
 
Ruska invazija je dovela do talasa međunarodne solidarnosti sa Ukrajinom, koja ide i dalje od političkih i ekonomskih sankcija.
 
Tako su velike sportske federacije i značajna kulturna mesta isključili ruske sportiste i umetnike, a sa programa se skidaju ruski gosti.
  • Lao Ce Bu

    28.03.2022 18:24
    Pismo
    Dragi mali Volođa,
    Narodna izreka,klin se klikom izbija ,važi i u tvom slučaju.
    Nacizam se samo tako može eliminisati.
    Kad odrasteš kašće ti se samo.
    Slava Bogu.
  • Mile

    28.03.2022 14:36
    Ja se apsolutno ne slazem sa ovom agresijom na Ukrajinu. Ali je pogresno i zabranjivati ruska dela.
  • Nije u

    28.03.2022 05:21
    Pravu
    On je taj koji je ponizio rusku kulturu i nazalost istoriju Rusije! Na proslavi 75 godina pobede nad nacizmom, na kojiu su pozvani iz Srbije tri predstavnika, Aleksandar Vucic, Aleksandar Vulin i Andrej Vucic, izjavio je: "22 miliona zrtava u borbi orotiv nacizma, nisu dali svoje zivote za smrt, vec za zivot".
    Tada je svako od nas mogao da tumaci te reci kako je hteo! Verovalo se jos uvek tim recima tada, bez obzira na pozvane goste!
    Danas, retko ko moze da ih tumaci u korist trenutne politike i strahota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin