Tinejdžer ometen u razvoju nestao u šumi u Los Anđelesu, dozvao spasioce udarajući kamenom o kamen

Šesnaestogodišnjak sa smanjenim mentalnim sposobnostima izgubio se u šumi u Los Anđelesu.
Tinejdžer ometen u razvoju nestao u šumi u Los Anđelesu, dozvao spasioce udarajući kamenom o kamen
Foto: Pixabay (ilustracija)
Nakon šest sati potrage, spasioci su ga pronašli - dozvao ih je lupajući kamenom o kamen.
Tinejdžer koji nema sposobnost verbalnog komuniciranja izgubio se u nedelju tokom šetnje sa svojom majkom i sestrom u šumi u Los Anđelesu. Odmah su alarmirani šerif i spasioci, a i policijski helikopter je bio uključen u potragu.
Nakon šest sati potrage, čuli su zvuk koji su zatim pratili i tako pronašli dečaka. Ispostavilo se da je on lupao kamenom o kamen.
 
"Pripadnik našeg tima se spustio niz padinu i ostvario kontakt sa izgubljenom osobom. Prepoznavši osetljivost situacije, on je izgradio odnos poverenja s njim što mu je omogućilo da izvuče dete na sigurno. Kada su se popeli, bolničari su ga zbrinuli i zatim vratili porodici", naveli su spasioci u saopštenju.
 
 
Na konferenciji za medije taj spasilac je rekao da je dečak sedeo ispod hrasta kada ga je pronašao i da je zadobio njegovo poverenje tako što je bacio jedan kamen niz jarugu, jer mu je dečakova majka prethodno rekla da on voli da se igra kamenjem.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin