Preminula glumica Liz Šeridan, poznata po serijama "Sajnfeld" i "Alf"

Američka glumica Liz Šeridan, najširoj publici najpoznatija po ulozi u popularnoj seriji "Sajnfeld", preminula je juče u 94. godini.

Šeridan, koja je u jednom od najpopularnijih sitkoma američke televizije igrala majku glavnog junaka Džerija Sajnfelda, preminula je u snu i to pet dana nakon što je 10. aprila proslavila 93. rođendan.

Ulogu Helen Sajnfeld igrala je od 1993. do 1998. godine, a karijeru je započela 1950-ih i ostvarila je brojne role, kako na pozorišnim scenama, tako i na velikom platnu. 
Tokom sedamdesetih godina, igrala je aktivno na Brodveju, a glumila je u TV serijama "Kodžak", "Kegni i Lejsi", "Porodične veze", "Alf". Ostvarila je uloge i u poznatim filmovima "Zaboravi Pariz", "Legal Eagles", "Wedding Bell Blues"...
 
"Liz je bila najslađa, najbolja mama, TV mama kakvu samo možete poželeti. Tako sam srećan što sam je poznavao", napisao je na Tviteru glumac i scenarista Džeri Sajnfeld.
 
 
Šeridan je preminula 13 dana nakon koleginice iz "Sajnfelda" Estel Haris, koja je u seriji igrala majku Džordža Konstance, Estel Konstancu.
 
Bila je u braku sa džez muzičarem Vilijamom Dejlom Velsom, koji je preminuo 2003. godine.
 
Šeridan je pre nekoliko godina objavila knjigu "Dizzy and Jimmy: My Life with James Dean: A Love Story", u kojoj je iznela detalje o svom burnom životu, između ostalog o romansi sa Džejmsom Dinom, s kojim se zabaljala dok on još nije bio poznat.
 
Kada su okončali vezu, Din je postao filmska zvezda zahvaljujući ostvarenju "Istočno od raja", a premijeru danas kultnog filma "Buntovnik bez razloga" nije ni dočekao jer je poginuo 30. septembra 1955. u saobraćajnoj nesreći.
  • .

    16.04.2022 20:32
    Niko nije tako znao da zabada nos u tudje stvari kao Liz u ulozi Raquel Ochmoneck u ALFu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin