Muškarci u Hrvatskoj i dalje najdeblji u Evropi

U Hrvatskoj 65 odsto stanovništva ima prekomernu telesnu težinu, zbog čega je na neslavnom vrhu među evropskim zemljama, odmah nakon Malte.
Muškarci u Hrvatskoj i dalje najdeblji u Evropi
Foto: Pexels
To je rečeno na konferenciji za novinare uoči osmog hrvatskog kongresa o debljini.
Predsednik Hrvatskog društva za debljinu Davor Štimac rekao je da su muškarci u Hrvatskoj i dalje najdeblji u Evropi, a zabrinjava i to što su deca sve deblja. On je naveo da je pre svako peto dete u školi imalo prekomernu težinu, a danas taj problem ima svako treće dete.
Štimac je dodao da je u poslednjih nekoliko godina, kada je reč o zaustavljanju debljanja nacije, nešto više uspeha postignuto sa ženskom populacijom.
 
Potpredsednica društva Sanja Klobučar Majanović rekla je da je borba protiv pandemije i debljine ubitačna kombinacija, te da su uravnotežena prehrana i kretanje pravilan put do normalne težine, a da proizvode sa crnog tržišta treba izbegavati, prenose hrvatski mediji.
 
Kongres će biti održan od 28. do 30. aprila u Opatiji, gde će oko 300 učesnika razmatraće problematiku debljine.
  • Moj_Život_Je_NoviVal

    28.04.2022 07:44
    Zanimljiva priča, osoban sam mislio, da muškarci u Mađarskoj su najdeblji u Evropi. Nisam mislio da najdeblji su Hrvati.
  • knjige a ne zvona

    28.04.2022 01:00
    Tezina ne bi smela jedino merilo da bude. Velika je razlika kad neki bacac kugle poput Kolasinca na 180 cm visine ima 120 kila i kad neki debeli na istu visinu ima 120 kila. Ovaj prvi ima masu od misica i neuporedivo je zdraviji od ovog drugog, a i od velike vecine drugih ljudi bili oni mrsavi ili debeli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin