Vedrana Rudan: Hrana će se uskoro prodavati kao heroin

Spisateljica Vedrana Rudan kaže da je pominjanje nestašice hrane svetska tema, te da to nema veze ni sa Srbijom ni sa Hrvatskom.
"Uskoro će se hrana prodavati kao heroin. Postoji politika, postoje političari koji su bogovi i gospodari naših života. I postoji zakon tržišta, kao i zločini. Hrvatska, Srbija ili neka treća zemlja ima ogromne količine pšenice i ne prodaje hleb, nego prodaje pšenicu", rekla je Rudan za televiziju Nova S.
 
Ona je dodala i da deca u osnovnoj školi jedu smeće.

Govoreći o svom romanu, "Doživotna robija", Rudan objašnjava da je pisala i o ženama koje se ponašaju kao ljudska bića, a da samo izgleda da se ponašaju kao muškarci.

"Muškarci vladaju svetom. Oni nas ne tretiraju kao ljudska bića. Mi smo 'nešto'. Kad smo mlade mi smo 'nešto'. Ja uvek kažem da oni nas tretiraju kao kurve. Ili kao buduće kurve, kao sadašnje kurve ili kao propale kurve. Uvek smo mi kurve", kazala je Rudan.
 
"Postoji novija generacija žena koja je katastrofalna i nije da sam ja zlobna jer sam stara, ali ona nama šalje jednu odvratnu poruku - ja sam sise, ja sam guzica, ja sam usta, ja sam veštačke trepavice, ja sam predmet. To u moje doba nije bilo tako", navela je i dodala da današnje žene nisu borci.
 
Ona ističe da je roman "Doživotna robija" priča o traženju sreće.
 
"A ako si gladan - tu nema sreće ni slobode", rekla je Vedrana Rudan.
  • DžiajDžo

    13.05.2022 16:39
    @Lenka
    Još uvek imam parče zemlje, dedovine, ta zemlja je sada gradsko gradjevinsko zemljište. Tu više ni prasice ni mirke ni guske ni patke ni kojoške ni kredlike... ništa ne može da se gaji. Kada ne možeš ni bašču ni ambar ni štalu da imaš, šta imaš?
    Pare se ne jedu ni ne piju.
    Gde će čeljad da uče šta je zemlja? U muzeju?
    Tako, da nemoj ti meni o motici. Ni o arpadžiku ni o leniji, ni o hvatu... da pričaš.
  • Drug Pera

    13.05.2022 14:21
    Kiflice
    Pitam ja moju suprugu,
    Mirka, vidiš li ti to, pa neće biti hleba, pobogu šta ćemo jesti...!?
    Mesićemo kiflice, šta drugo!
  • Lenka

    13.05.2022 09:52
    @ DžiajDžo
    Ne znaš baš sve. Seljaci su iz sela otišli u grad i zbog toga što su sela sistematski i planski uništena. Da si živeo/la na selu bilo bi ti jasno koliko su ti ljudi opljačkani i dovedeni na rub propasti. Jako je ružno ovakve komentare pisati iz stana i centralnog grejanja a da ne znaš ni kako motika izgleda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin