Gerhard Šreder napušta Rosnjeft

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder napustiće Upravni odbor ruske državne energetske kompanije Rosnjeft, saopštila je danas ta kompanija.

Šreder je do sada bio predsednik upravnog odbora Rosnjefta.

Njegova odluka o napuštanju funkcije doneta je dan pošto su nemački poslanici odlučili da mu ukinu pravo na kancelariju i osoblje, finansirane javnim novcem, na koje ima pravo kao bivši kancelar.
On je radio i na gasovodnim projektima Severni tok i Severni tok 2. Nekoliko nedelja pre ruske invazije na Ukrajinu, ruska državna kompanija Gazprom saopštila je da je Šreder bio nominovan da uđe u upravni odbor te kompanije. 
 
Dužnost nemačkog kancelara Šreder je obavljao od 1998 do 2005. godine. U proteklih nekoliko meseci je izolovan zbog poslova sa ruskim državnim energetskim kompanijama.
 
Ove godine je nekoliko članova Šrederovog osoblja dalo otkaz, a bivši politički saveznici kritikovali su ga zbog izjave listu "Njujork tajms" da se "mora istražiti" da li je bilo masakra u mestu Buča kod Kijeva i da ne misli da bi ruski predsednik Vladimir Putin dao naređenje za ubijanje ukrajinskih civila.
  • Ja Pa Ja

    21.05.2022 08:14
    Tužno
    Jednoumlje. Ako treba da se formuliše definicija jednoumlja to je ovo. Previše liči na Severnu Koreju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin