Kanadski premijer ponovo pozitivan na kovid-19

Kanadski premijer Džastin Trudo objavio je da je ponovo testiran i da je pozitivan na kovid-19 mada nema teške simptome kao što je imao u januaru.

"Slediću uputstva za javno zdravlje i izolovati se. Dobro sam, to je zahvaljujući mojim vakcinama", objavio je preko Tvitera Trudo koji je prošle nedelje bio u Los Anđelesu na Samitu zemalja američkog kontinenta sa oko 20 drugih voda.

Tokom tog samita on je imao bilateralni susret i sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom.
To je drugi put u nekoliko meseci da je 50-godišnji kanadski premijer pozitivan na kovid. On je 31. januara, na početku krize za vozačima kamionima, morao da ide nekoliko dana u izolaciju zato što je bio pozitivan na korona virus.
 
Trudo je primio tri doze vakcine i ponovo je pozvao Kanađane da se vakcinišu.
 
Iako virus i dalje cirkuliše u Kanadi indikatori ukazuju znake smanjenja prenosa u većini regiona, saopštila je pre nekoliko dana agencija za javno zdravlje.
 
Na nacionalnom nivou stopa pozitivnih testova u laboratoriji od 25. do 31. maja je pala na oko 8,4 odsto.
  • Boki

    14.06.2022 08:29
    Ne bojte se,nece đavolu nista biti…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin