U Americi napravljen pancir za decu zbog pucnjava u školama

Kapetan vatrogasne jedinice u američkoj državi Arizoni Kevin Gudman dizajnirao je prsluk otporan na metke koji se može lako ubaciti u školske torbe, kako bi ga deca mogla imati uz sebe sve vreme.

Gudman je rekao da njegova kompanija "Iskejp armor" postoji zbog jednog razloga, a to da spreči stradanje dece u pucnjavama u školama.

Gudmanov prsluk nije prvi takav proizvod, ali je kapetan vatrogasne jedinice istakao da je u njegovoj izradi koristio kvalitetnije materijale.
 
"Učinio sam to kako bi se zaštitilo dete u užasnoj situaciji takve vrste", izjavio je Gudman za Rojters.
Gudman, koji je od 1998. godine radio kao vatrogasac, kapetan i istražilac vatrogasne jedinice, izveo je ekipu Rojtersa izvan Feniksa kako bi demonstrirao funkciju prsluka.
 
Koristeći lutku umesto deteta, on je ispalio nekoliko hitaca iz puške kalibra devet milimetara, jednog pištolja istog kalibra i drugog takvog oružja kalibra 45 milimetara. Kada je uklonio pancir sa prsluka, primećeno je da nijedan metak nije prošao do lutke. Gudman je naveo da bi bez prsluka dva metka prošla direktno kroz srce, jedan kroz desno plućno krilo, a još dva kroz levo.

"Iskejp armor" nudi dva različita proizvoda - prsluk koji se može saviti i dolazi u tri veličine, kao i odvojen štit koji svaku školsku torbu čini neprobojnom.

  • Jan

    17.06.2022 14:31
    Pola Amerike je za čvršću kontrolu oružja. Drugo pola su bolesnici koji ni po cenu dečijih života ne žele da odustanu od slobodne trgovine oružjem. Pancir za decu? Naoružani policajci u školama? Automatsko zaključavanje vrata? Jel to vama liči na najslobodniju zemlju na svetu? Meni je sve to odurno.
  • Aca

    17.06.2022 07:14
    Ludilo
    O bolesnika ljudi moji
  • milenko

    17.06.2022 03:48
    Neverovatna debilana
    Uopšte me ne čudi ova kaubojsko-'demokratska' debilana !!! Bolesnici !.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin