Kinezi zabranili Tesla automobile tokom okupljanja rukovodstva

Počevši od 1. jula, automobilima kompanije Tesla biće zabranjen ulazak u kineski priobalni okrug Bejdaihi, najmanje na dva meseca.
Kinezi zabranili Tesla automobile tokom okupljanja rukovodstva
Foto: Pixabay
U tom mestu se tokom letnjih meseci organizuje godišnje okupljanje kineskog rukovodstva, potvrdio je izveštaču Rojtersa jedan zvaničnik lokalne saobraćajne policije.
Odluka vlasti Bejdaihija saopštena je samo nekoliko nedelja nakon što je automobilima kompanije Tesla, početkom juna, zabranjeno kretanje na nekim saobraćajnicama u gradu Čengduu u centralnoj Kini, što se poklopilo sa posetom kineskog predsednika Si Ðinpinga tom gradu, prenosi Rojters.
Zvaničnik iz brigade saobraćajne policije Bejdaihija, koji je odbio da se identifikuje, nije naveo razloge za taj potez, ali je rekao da se radi o "nacionalnom pitanju".
 
Kompanija Tesla nije odmah odgovorila na zahtev da prokomentariše ovu odluku kineskih vlasti.
 
Bejdaihi, odmaralište koje se nalazi istočno od Pekinga, tradicionalno je domaćin letnjeg sastanka visokih kineskih zvaničnika, na kojem se iza zatvorenih vrata razgovara o kadrovskim pitanjima i političkim idejama.
 
Vlasnik kompanije Tesla, Ilon Mask, je svojevremeno kazao da Teslini automobili ne špijuniraju u Kini ili bilo gde drugde i da bi u slučaju da se to promeni, kompanija bila ugašena.
 
Mesecima kasnije, kompanija Tesla je saopštila da će svi podaci koji se generišu preko sistema ugrađenih u automobile Tesla u Kini biti pohranjeni u toj zemlji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin