VIDEO: Devojka sa Floride preživela napad ajkule, biće joj amputirana noga

Adison Betea (17) je u moru kod Kiton Bič u američkoj saveznoj državi Floridi skupljala školjke kad ju je napala ajkula, prenosi CNN.
"Nisam znala šta da radim, ali sam znala da ajkulu treba udariti u nos kako bi se skinula s tebe. Međutim, nisam stigla da je udarim i ugrizla me je za ruku", rekla je Adison. 
Nakon toga je počela da doziva upomoć, a njeno vikanje čuo je njen brat Ret Vilingam, koji je inače vatrogasac i medicinski tehničar koji radi u hitnoj službi. 
"Čuo sam je kako viče. Nisam je video, a zatim je počela da izlazi iz vode i video sam ajkulu i puno krvi nakon čega sam došao do nje i s nje skinuo ajkulu", rekao je Ret. 
 
Nakon što je savladao životinju, zaustavio joj je krvarenje i odneo je na kopno. Traumatološki tim lokalne bolnice stabilizovao ju je, a hirurg je izveo hitnu operaciju s ciljem ponovnog uspostavljanja protoka krvi u njenoj nozi.
 
Uprkos naporima lekara, danas će joj amputirati nogu iznad kolena. 
 
"To će na kraju biti mnogo lakše. Uzbuđena sam zbog toga, da budem iskrena. Umorna sam od sedenja u krevetu", rekla je Adison okružena plišanim ajkulama. "Svi koji me poznaju znaju da u svemu pronalazim humor, volim plišane ajkule. Samo olakšavam situaciju", rekla je za CNN. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin