Muke sa električnim policijskim vozilima: Ostanu bez struje pa ne mogu u poteru

Električni automobili su budućnost - ostavljamo vašoj mašti da odlučite kakva, a u nekim segmentima i sadašnjost.
Muke sa električnim policijskim vozilima: Ostanu bez struje pa ne mogu u poteru
Foto: Pixabay
Na primer, mnoge evropske policijske snage odlučile su da zamene svoju flotu benzinskih i dizel automobila električnim vozilima.
Tako engleska policija Glosteršira u svom voznom parku ima čak 21 odsto električnih automobila (od ukupno 435). A kakva su iskustva te policijske jedinice?
"Čuo sam za mnoge probleme policajaca u električnim vozilima. Teško im je da nađu stanice za punjenje, ostanu bez struje i onda moraju da pređu u drugo vozilo. U potpunosti razumem i podržavam mere za zaustavljanje klimatskih promena, ali moj prvi prioritet je borba protiv kriminala", rekao je za Telegraf Kris Nelson, načelnik policije Glosteršira.
 
Kao što možete zamisliti, ovo često čini policijske potere gotovo nemogućim, posebno kada su baterije napunjene manje od 25 odsto kapaciteta.
 
Velika Britanija od 2030. zabranjuje prodaju novih dizelaša i benzinaca, pa će mnoge policijske uprave sigurno imati velike porudžbine automobila sa SUS motorima pre tog roka. 
 
Ili će baterije na njihovim električnim vozilima morati da omoguće autonomiju u vožnji od najmanje 600 kilometara - čak i zimi.
  • Budjoni

    10.07.2022 18:22
    U opštem ludilu za el. automobile, niko da se zapita; Koliko se emituje negativnih čestica i zagadjenja da se proizvede struja. Prosečno auto se ne vozi ni sat dnevno, više od 90 procenta stoji na parkinzima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.