Koje usluge su najtraženije u kozmetičkim salonima?

Da li dovoljno bavite sopstvenim izgledom? Ne zapostavljajte negu lica i tela iz više razloga.
Koje usluge su najtraženije u kozmetičkim salonima?
Foto: Pixabay

Pre svega, imaćete više samopouzdanja i bolje ćete se osećati. Šta je to što je novo od usluga, a šta se najviše traži u kozmetičkim salonima?

Usluge koje kozmetički saloni nude svojim klijentima stalno se proširuju i upotpunjavaju. Ide se u korak sa svetom, prate se najnoviji trendovi. Neke od novina zažive i postanu deo standardne ponude, dok su druge ograničenog roka trajanja, jer za njima ne postoji dovoljno interesovanje. 

Među najtraženijim uslugama uvek su one za koje znamo oduvek. One su osnova lepote i nege lica, tako da se bez njih ne može. Procentualno gledano, u kozmetičkim salonima najviše zakazanih termina je za usluge poput depilacije. Takođe, među najtraženijim uslugama su, pre svega manikir, a potom i pedikir. 
 
Iako nešto već dugo postoji, ne znači da se to vremenom ne menja i evoluira. Ista priča važi upravo za već pomenutu depilaciju. Nekada se ona svodila na podelu na hladnu i toplu depilaciju voskom. Danas u ponudi imamo više vrsta depilacija različitim tipovima voska. Sve više se traži hladna depilacija. 
 
Vosak koji se koristi ima brojna blagotvorna svojstva. Osim novih vrsta voska, postoji još jedna novina. To je depilacija šećernom pastom. Kada se prvi put pojavila kod nas, pre više od decenije, izazvala je veliku pažnju. Svega par kozmetičarki vladalo je ovom veštinom. O njihovom umeću i tehnici rada se pričalo na sve strane. Probudile su veliku radoznalost i mnoge devojke i žene htele su da probaju ovu novu vrstu depilacije. 
 
Danas, kada imamo dostupan internet, lako možemo doći do recepta kako da napravimo šećernu pastu za depilaciju. Međutim, bez obzira što se pravi od samo par sastojaka, koje verovatno već imamo u kući, tehnologija pripreme nije baš jednostavna, jer se strogo mora voditi računa o temperaturi supstance prilikom topljenja. Nije dobro ako je temperatura previše niska ili visoka. Da bismo bili sigurni, trebalo bi da koristimo toplomer za hranu, koji retko ko poseduje. Svakako, čak i da uspemo da napravimo šećernu pastu, tehnika depilacije treba da se vežba. 
 
Mnoge devojke odustaju od ovako komplikovane procedure i odlaze pravo u kozmetički salon kako bi profesionalcima prepustile da se bave ovom komplikovanom procedurom. Mnoge devojke nisu vešte sa voskom, što znači da verovatno ne bi bile ni sa šećernom pastom. Da depilacija ne bi trajala satima i da ne biste napravili nered, mnogo je bolje da ipak odete u kozmetički salon. 
Osim klasičnih tretmana, već nekoliko godina povećano je interesovanje za uslugom korekcije obrva. Laminiranje obrva, koje predstavlja alternativu japanskom iscrtavanju. I jedna i druga varijanta su u ponudi boljih kozmetičkih salona. Već godinama su u modi duge i upečatljive trepavice. Nekada se to postizalo samo maskarom ili lepljenjem veštačkih trepavica. 
 
Međutim, u salonima su u ponudi trajnije varijante. Svilene trepavice jedan na jedna, nisu nikakva novina, a veoma su popularne. Važno je pronaći kozmetičara tj. salon gde ćete dobiti rezultat koji deluje prirodno. Međutim, postoje i zahtevi za veštačkim trepavicama koje imaju veliki volumen. Ovakva vrsta nadogradnje pogodna je za scenske nastupe. Karakteristične su po tome što su veoma guste. 
 
Tehnika nadogradnje svilenih trepavica "jedan na jedan" sprovodi se tako što se na svaku trepavicu lepi nastavak. Izgledaju prirodno i ne bi trebalo da budu predugačke. Međutim, ako niste ljubitelj veštačkih trepavica, u kozmetičkim salonima rade se i tehnike pomoću kojih se prirodne trepavice izvijaju, tako da oči deluju izražajnije. Tehnika "lash lift" ili podizanje trepavica, kao i botoks trepavica za cilj imaju ulepšavanje prirodnih trepavica, isticanje njihove dužine i volumena. 
 
Na mirandre.com pronađite najbolje kozmetičke salone, koji osim navedenih tretmana nude sve ostalo što je aktuelno u kozmetologiji, a što vas može zanimati. Podvrgnite se tretmanima zatezanja kože lica i tela, budite lepši i zadovoljniji sobom. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.