Norveška otpušta 30 pripadnika kraljevske garde zbog korišćenja droge

Trideset pripadnika norveške kraljevske garde biće otpušteno iz službe zbog konzumiranja droge tokom odsustva, saopštile su norveške oružane snage.

Vojska je dobila informacije da su ovog leta neki regruti na jednoj žurki koristili drogu. Petorica su odmah priznala da su to učinili, a kasnije je priznalo još njih 25.

Svih 30 regruta bili su pripadnici jedinice Kraljevske garde, objavili su norveški javni servis NRK i list VG.

Portparol norveške vojske Brage Steinson Vik-Hansen rekao je da će regruti biti otpušteni iz vojske.
 
"Sve osoblje u oružanim snagama ima obavezu, ako otkrije ili uoči da zaposleni ili regruti koriste drogu, da o tome obavesti nadređene", rekao je Steinson Viik-Hansen.
 
Kraljevska garda štiti norvešku kraljevsku porodicu. Njeni članovi svakodnevno menjaju stražu ispred kraljevske palate u Oslu.
 
Jedinica takođe obavlja dužnosti i tokom nekih posebnih prilika, kao što je dodela Nobelove nagrade za mir.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin