Mask predlaže sporazum Ukrajine i Rusije: Pozvao tviteraše da glasaju

Direktor Tesle Ilon Mask predložio je eventualni sporazum o miru između Ukrajine i Rusije koji sadrži četiri tačke.
Kako je Mask objavio na Tviteru, on predlaže da se ponove izbori u pripojenim regionima na istoku Ukrajine u kojima je Moskva sprovela referendume, ali ovoga puta da oni budu održani pod nadzorom Ujedinjenih nacija, prenosi Euronews Srbija.
"Rusija odlazi ako je to volja naroda", napisao je Mask.
On dodaje da bi, po tom njegovom predlogu, Krim ostao formalno deo Rusije.
 
"Kao što je bio od 1783, do greške Hruščova", navodi Mask. Dodaje da bi vodosnabdevanje Krima bilo obezbeđeno, imajući u vidu da je to poluostrvo imalo problem sa snabdevanjem vodom zbog brane.
 
Kao poslednji deo Mask predlaže da Ukrajina ostaje neutralna, što je važno imajući u vidu da je ta zemlja podnela inicijativu za članstvo u NATO. On je pozvao korisnike Tvitera da glasaju za ovaj predlog.
 
 
Naveo je da će ovo "vrlo verovatno biti ishod na kraju, ali samo je pitanje koliko će umreti pre toga". Mask navodi i da je važno napomenuti da je, iako malo verovatno, mogući ishod ovog sukoba nuklearni rat.
 
Na to je reagovao savetnik predsednika Ukrajine Mihail Podoljak koji je predložio, kako kaže, bolji plan. 
 
"Ukrajina oslobađa sve teritorije, uključujući i anektirani Krim, Rusija prolazi kroz demilitarizaciju i obaveznu denuklearizaciju tako da više ne može da ugrozi druge", napisao je Podoljak. On je dodao da predlaže i da ratni zločinci budu procesuirani pred međunarodnim sudom.
 
 
Podsetimo, Mask se do sad nije oglašavao politički po pitanju Ukrajine, ali je Kijevu od početka ruske invazije više puta donirao opremu.
  • Zaključak

    04.10.2022 08:07
    To što Mask predlaže je pragmatično i racionalno.
    Ako se malo podsetimo inicijalnih ciljeva koje je Putin postavio pre nego što je krenuo u ovu avanturu i ako razmislimo kako se može izmeriti "denacifikacija" možda je to ipak iracionalan cilj? Ili je to ipak samo bio marketinški cilj za interne potrebe u Rusiji plus KGB indoktrinirane Srbe?
    Onda dođemo do zaključka da možda Putinu baš ni nije cilj da završi ovaj rat...
  • Nenad

    04.10.2022 07:47
    U pravu je
    Naravno, po usmenom sporazumu nato je obećao da se neće širiti na istok, te Ukrajina mora ostati bez nato naoružanja.
    Rat u Ukrajini traje od 2014.g i stanovnici tih oblasti imaju puno pravo da se izdvoje referendumom i mirnim razgraničenjem.
  • R49

    04.10.2022 06:43
    Brod ludaka
    Neostvarive fantazije s obe strane. Jedino je izvesno da se sukob neće završiti povoljno ni za jednu stranu, a ni za svet u celini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".