VIDEO: Ovako izgleda susret s automobilom koji vozi u suprotnom smeru na auto-putu

Susret s vozilom koje vozi auto-putem u suprotnom smeru je jedna od najstrašnijih i najopasnijih situacija u saobraćaju.
Često se takav susret završi frontalnim sudarom s najtežim posledicama.
Ipak, i ako ne dođe do nesreće radi se o događaju koji će se vozaču duboko urezati u pamćenje. Koliko je to strašno svedoči i ovaj video koji nam dolazi s poljskog auto-puta.
Snimak prikazuje saobraćaj na auto-putu na kom vozač šlepera iz trake u suprotnom smeru blicanjem svetala signalizuje neku opasnost. Ubrzo vidimo svetla automobila koji vozi u suprotnom smeru, a potom i Mercedes koji juri prema njemu. Mercedes je u poslednjem trenutku prikočio, promenio traku i izbegao nesreću.
 
 
Ovde pre svega treba čestitati na brzoj reakciji vozača. Takođe, moguće je da se radi i o sigurnosnom sistemu asistencije vozaču, sugerišu neki u komentarima videa. Sistem je Evasive Steering Assist, a načelno se radi o automatizovanom sistemuu prepoznavanja prepreke ispred automobila i izbegavanju.
 
  • xx

    10.10.2022 01:02
    englez ili japanac?
  • Vlada

    09.10.2022 15:37
    Pa kamiondzija uporno ablenduje i upozorava da se nesto desava ali ovaj se zaleteo kao da sutra ne postoji. Naravno, "genija" u suprotnoj traci, pravac ludnica i baciti kljuc.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin