Objavljeno po kome će se zvati novi avion "Er Srbije"

Avionu "Nikola Tesla", uskoro se pridružuje i "Mihajlo Pupin", saopštila je "Er Srbija".
Objavljeno po kome će se zvati novi avion "Er Srbije"
Foto: 021.rs (arhiva)

Ime i lik tog velikog naučnika nosiće drugi širokotrupni avion "erbas A330-200", najavljuju iz kompanije, piše RTS.

Podsećajući na dostignuća Pupina, iz "Er Srbije" su naveli da je on, svojim pronalascima, svetu pomogao da se premoste velike razdaljine i život ljudi učini lakšim i lepšim.

Avion je namenjen dugolinijskom saobraćaju, a očekuje se da će u Beograd stići narednih dana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Air Serbia (@airserbia)

  • $

    30.10.2022 12:29
    Jedan se zove Miki Manojlović.
  • j

    30.10.2022 10:26
    @Igor
    Postoje teorije da je ona njemu pomagala i da su zasluge za teoriju relativiteta trebale da budu zajednicke za Ajnstajna i Milevu,poznato je i da je njoj dao svu svotu novca od Nobelove nagrade...sve i da nije zasluzna,dovoljan je podatak da je bila mozda i jedina zena koja je primljena na Univerzitet u Cirihu u vreme kada su zene mahom bile nepismene i nije bilo popularno da se zene obrazuju.

    Treba da forsiramo pozitivne primere medju nasim narodom i u proslosti i u sadasnjosti i time osnazimo i zene i ljude koji su talentovani za nauku, a samim tim da ohrabrimo ljude koji su se obrazovali u Evropi a srpskog su porekla, da se vrate u Srbiju i poklone joj svoje znanje i strucnost.
  • Slobodan

    30.10.2022 10:13
    Gradovi
    Zasto ne daju po imenima gradova????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.