Dobio 30 miliona dolara na lutriji, ali neće da kaže ženi i detetu da se ne ulenje

Većina dobitnika na lutriji ne može da dočeka da porodici i prijateljima saopšti dobre vesti.
Dobio 30 miliona dolara na lutriji, ali neće da kaže ženi i detetu da se ne ulenje
Foto: Pixabay
Međutim, jedan Kinez, koji je nedavno dobio 30 miliona dolara, kaže da svoj ogromni džekpot čuva kao tajnu od svoje supruge i deteta zato što ne želi da se ulenje.
Dobitak na lutriji desio se 24. oktobra, kada je srećković, koji se identifikovao samo kao Li, osvojio 219 miliona juana (29,9 miliona dolara) u Naningu u oblasti Guansi.
U kancelariju lutrije došao je obučen u kostim žute maskote, što je uobičajena praksa među kineskim osvajačima lutrije koji pokušavaju da sakriju svoj identitet od javnosti, piše Saut Čajna morning post.
 
Međutim, Li nije želeo da sakrije dobitak samo od javnosti, već i od porodice.
 
"Nisam rekao svojoj supruzi i detetu iz straha da se ne ulenje pa da ne žele da rade naporno u budućnosti", rekao je novopečeni milioner za Naning njuz.
 
U prošlosti je, kaže, osvojio nekoliko puta manje iznose.
 
"Smatram lutriju hobijem. Ne trošim mnogo novca na nju, a služi mi kao tračak nade", objasnio je Li.
 
Misteriozni dobitnik donirao je pet miliona juana (688.000 dolara) dobrotvornim organizacijama, ali nije siguran šta će uraditi sa ostatkom.  
  • micko

    03.11.2022 12:37
    Ja sam isto dobio, ali sam cekao koliko ce mi ukupno dati jer svi zele svoj tal. Od obavestenih preko sns do lutrijasa.
  • Steva

    03.11.2022 10:03
    sramota je kako nam dobro ide
    Pirocanac
    03.11.2022 • 08:04
    Zna Kinez, pametna je to nacija pare ljude kvare.

    A,bome znaju to i naši,jer kada su pre 4-5 godina sproveli anketu među građanima srbije koja je glasila ovako; "Poštovani gosp.kada platite sveračune i režijske troškove,dali vam ostane nešto para da sklonite u stranu"? A,građani odgovoriše da im ostane oko 5-6000 din.I onda "vlast" ponosno zaključuje i kaže; Eto,jesmo li vam rekli da grđani srbije dobro žive.Nego znate šta đrađani,uzećemo mi vama te pare jer PARE LJUDE KVARE. I onda brže bolje poskupeše cenu teh.pregleda za vozila sa 700din na 6-7000 dina. I svi sretni i zadovoljni,što pokazaše i prethodni izbori.
  • Pirocanac

    03.11.2022 08:04
    Zna Kinez, pametna je to nacija pare ljude kvare

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin