Aktivisti na aerodromu u Nantu u pidžamama traže da noću ne lete avioni

Grupa aktivista za smanjenje vazdušnog saobraćaja danas je privukla pažnju putnika na aerodromu u Nantu u Francuskoj, jer su svi došli u pidžamama tražeći da noću ne lete avioni.
Aktivisti na aerodromu u Nantu u pidžamama traže da noću ne lete avioni
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako je preneo list "Ouest France", aktivisti traže da se proširi dosadašnja mera o "policijskom času" koja određuje da od ponoći do 6 sati ne lete avioni. 
Ta mera je usvojena u aprilu, dok aktivisti traže da se ona produži na još dva sata, odnosno na ukupno osam sati.
Noseći transparente "Hoćemo da slušamo ptice a ne avione" i "Noću hoćemo da spavamo", aktivisti su legli ispred jednog terminala na aerodromu, da "simbolično odspavaju".
 
Neki od aktivista su poneli plišane igračke sa kojima obično spavaju deca, a neki su se šetali u penjoarima po aerodromu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.