FOTO: Pošta objavila marke sa likom dr Agostina Neta, prvog predsednika Angole

U Pošti Srbije, u prisustvu v.d. direktora Zorana Ðorđevića i ministra Angole Euženia Laborinja, predstavljena je serija od 2.500 poštanskih maraka u čast prijateljstva Srbije i Angole
Ovih dana se obeležava 100. godišnjica rođenja dr Agostina Neta.
Dr Agostino Neto (1922-1979) bio je veliki borac protiv kolonijalizma, za nezavisnost te zemlje i prvi predsednik Angole.
Ministar unutrašnjih poslova Angole zahvalio se, u ime svoje Vlade, prilici da prisustvuje predstavljanju te kolekcije.
 
 
"Ova proslava je u okviru naših veza prijateljstva i saradnje i ogleda se u podršci i prijateljstvu Srbije prema narodu i osnivaču angolske nacije. Simboliše odlične odnose i prijateljstvo dva naroda", poručio je Laborinjo.
 
On je naglasio da Angola nikada neće zaboraviti podršku koju joj je Srbija pružila u danima kada joj je bilo najteže, kada im je pomoć bila najpotrebnija.
 
"Zahvalni smo za sve što ste uradili za nas. Sa naše strane, uradićemo sve što je potrebno da se naši odnosi još više konsoliduju, ojačaju i budu što bolji", naglasio je ministar unutrašnjih poslova Angole.
 
 
V.d. direktora Pošta Srbije istakao je da je logično da se u današnja, teška vremena, čuvaju prijateljstva. U takvim okolnostima, naglasio je Ðorđević, Srbija misli na svoje prijatelje koji su uvek bili uz nju i prijateljima koji su uvek znali da, kada je teško, mogu da očekuju pomoć Srbije.
 
"Angola je svakako veliki prijatelj Srbije. Srbija je zna kako je boriti se za slobodu i nezavisnost i sasvim je logično obeležiti 100-tu godišnjicu rođenju tako velikog borca za slobodu i nezavisnost kao što je Agostino Neto i iskazati svoje prijateljstvo prema zemlji koja je iskreni prijatelj Srbije", poručio je Ðorđević.
 
Laborinjo je dodao da je posebno bitno što Angola ponovo šalje svoje studente u Srbiju, jer je ta saradnja u jednom trenutku bila ograničena na vojnu saradnju. Ðorđević je izrazio zadovoljstvo što je promociji prisustvovao veliki broj studenata iz te zemlje i istakao da su im vrata u Srbiji uvek otvorena i da veruje da će njihovo znanje stečeno u Srbiji pomoći njihovoj zemlji da napreduje.
 
On je ministru unutrašnjih poslova Angole poklonio prvo izdanje poštanske marke sa likom dr Agostina Neta.
  • Limanac treći

    17.11.2022 23:37
    Angolci i mi smo braća, a dr Agoshtino nam je ćaća! Bivši šofer, a sada direktor Pošte je veliki poznavalac prijateljstva Angole i Srbije. I stalo mu je do bratstva dva naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin