VIDEO Neće biti ubijene za Dan zahvalnosti: Bajden pomilovao ćurke Čokoladu i Čip

Predsednik SAD Džozef Bajden pomilovao je, u skladu sa tradicijom, dve ćurke iz Severne Karoline po imenu Čokolada i Čip.
On ih je tako poštedeo da se nađu na trpezi za Dan zahvalnosti.
S obzirom da su novembarske temperature donele hladnjikavo vreme na Južnom travnjaku, Bajden je rekao da ne želi dug događaj, "jer niko ne voli kad mu se ćurka ohladi", preneo je Rojters.
Američki vojni orkestar je svirao verziju pesme grupe Lenerd Skinerd "Fribrd" (Slobodna ptica) uoči pomilovanja.
 
Milioni ćurki će se u četvrtak širom SAD naći u rernama na Dan zahvalnosti, zalivene sosom, uz prilog od krompira ili graška.
 
Čokolada i Čip, teški oko 21 kilogram, proživeće svoje živote u svojoj matičnoj državi, na Državnom univerzitetu Severne Karoline.
 
Pomilovanje ćurki u Beloj kući je tradicija koja datira decenijama unazad.
 
  • LoLa

    24.11.2022 07:42
    Šarena laža
    Zato će ostalih dvadeset da završe na ovalima na predsedničkoj večeri
  • ...

    22.11.2022 13:05
    "fribrd"...
  • cincibor

    22.11.2022 09:02
    pomilovane curke
    Mozda bi AV mogao da se ugleda na Bidena: i u Srbiji bi se mogle pomilovati "neke curke". Ima ih dovoljno na pojedinim mestima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.