Fudbaleri Nemačke tokom fotografisanja pokrili usta zbog zabrane kapitenskih traka

Fudbaleri reprezentacije Nemačke pokrili su usta tokom fotografisanja svog tima pre početka prve utakmice na Svetskom prvenstvu zbog odluke Fife da zabrani nošenje specijalnih kapitenskih traka.
Fudbaleri Nemačke tokom fotografisanja pokrili usta zbog zabrane kapitenskih traka
Foto: FoNet/AP
Trake su u znak protesta zbog diskriminacije u zemlji domaćinu prvenstva, Kataru.
Tim se postavio u tradicionalnoj formaciji pre utakmice protiv Japana, koja je počela u 14 sati, a svaki od 11 igrača je pokrio usta desnom rukom.
Taj potez dolazi kao odgovor na upozorenje FIFA za sedam evropskih federacija, uključujući i Nemačku, da će igrači biti kažnjeni ako nose šarene trake sa natpisom "Jedna ljubav" kao simbol inkluzije i različitosti.
 
Katar se nalazi "pod lupom" zbog ljudskih prava u toj zemlji i zakona koji kriminalizuju homeseksualnost. Fifa je izdala upozorenje u ponedeljak i saopštila da će igrači koji nose tu traku odmah dobiti žuti karton.
 
Selektor Nemačke Hansi Flik i predsednik Fudbalskog saveza Bernd Nojendorf bili su među onima koji su kritikovali tu odluku.
  • Vule

    24.11.2022 17:15
    A da arapi u nemackoj idu naokolo sa trakama kojima se trazi da svi mogu imati po cetiri zene?
    To tamo ne mogu ni u svoja četiri zida.
  • Milos

    24.11.2022 09:13
    Budale
    Bolje da su igrali fudbal..
  • LoLa

    24.11.2022 07:38
    Pokrili usta
    Ali dupeta nisu,pa im zašli Japanci dvaput

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".