Vlasnik restorana naplaćuje onima koji ne dođu 100 evra

Gurmanski restoran "Essigbrätlein" u nemačkom gradu Nirnberg odlučio je da kazni goste koji ne otkažu svoju rezervaciju na vreme.
Vlasnik restorana naplaćuje onima koji ne dođu 100 evra
Foto: Pixabay
Vlasnicima restorana uvek je neugodno kada se gosti ne pojave uprkos rezervacijama i ne otkažu unapred. Gurmanski restoran u Nirnbergu više to ne želi da trpi – i novčano će vas kazniti ako se ne pojavite.
Ako niste u mogućnosti da dođete u rezervisanom terminu, restoran goste moli da otkažu rezervaciju pisanim putem. Otkazivanje je potrebno izvršiti 24 sata pre planirane posete.
"U slučaju kasnijeg otkazivanja ili nepojavljivanja, dopuštamo sebi naplatu naknade od 100 evra po osobi", stoji na veb stranici restorana.
 
Razlozi zbog kojih se restoran odlučio na ovaj potez su finansijske prirode. Često se u prošlosti događalo da gosti jednostavno ne dolaze.
 
Iz restorana navode kako je tokom godine znalo da otkaže i po sto gostiju. Restoran je zbog toga pretrpeo finansijske gubitke.
 
"Ideja nije toliko da mi napišemo račun/kaznu, već samo želimo da povećamo pritisak", kažu iz restorana.
  • Dioda

    11.12.2022 17:12
    Glupo
    A da ukinete rezervacije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin