Britanski poslanici koriste službena putovanja za opijanje i seks

Više britanskih poslanika koristilo je službena putovanja u inostranstvo kao priliku za prikriveno korišćenje seksualnih usluga i za prekomerno opijanje.
Britanski poslanici koriste službena putovanja za opijanje i seks
Foto: Pixabay
Član britanskog parlamenta otkrio je u razgovoru za Politiko da je bivši poslanik konzervativaca, sada član Doma lordova, tokom posete delegacije svih poslaničkih grupa Jugoistočnoj Aziji pitao domaćine kako da dođe do najbliže javne kuće, prenosi RTS.

Takođe, još jedan poslanik Torijevaca i bivši ministar ostao je nakon što se poslanička delegacija vratila kući, kako bi se pozabavio svojim "interesovanjem za lokalne žene", svedoče dvojica njegovih kolega.

Dodaju da je poslanik pokazao "interesovanje za lepe mlade devojke" i da je "on rutinski ostajao nakon ovih poseta i povezivao se sa mladim ženama u tom mestu".
 
Visoko pozicionirani poslanik Laburista "pokazao je naklonost prema ruskim devojkama" tokom putovanja u inostranstvo, tvrdi jedan strani diplomata, koji je rekao i da su se lokalni zvaničnici osećali nemoćnim da intervenišu, jer su brinuli za očuvanje svog uticaja u Vestminsteru.
 
Bivši poslanik konzervativaca angažovao je seksualnu radnicu tokom posete Kini, što su drugi poslanici u šali opisali kao "slanje buketa cveća u sobu", prenosi Politiko reči svedoka.
 
Posebna zabrinutost je izražena u vezi sa aktivnostima APPG - grupa koje se sastoje od poslanika svih stranaka u britanskom parlamentu, a koje imaju fokus na jednu zemlju ili grupu zemalja.
 
Te svestranačke grupe, objašnjava Politiko, podležu manje strogim pravilima od poznatijih izabranih komiteta Donjeg doma, ali i dalje mogu da koriste parlamentarne prostorije za svoje sastanke.
 
Fokus na strane zemlje znači da grupe imaju tendenciju da redovno putuju u inostranstvo, finansirane od strane inostranih vlada ili privatnih kompanija, često u vreme zasedanja parlamenta.
 
Politiko je, ističe, razgovarao sa više od deset vladinih zvaničnika i poslanika u Velikoj Britaniji i inostranstvu, koji su potvrdili navode o opijanju, seksu i razvratu  određenih poslanika i kolega na takvim putovanjima.
  • Лиманац

    18.12.2022 09:23
    Ово је одличан пример где видимо да су њихови посланици аматери! Неспособњаковићи! Зато се запад руши!
    Код нас посланици за то не морају да користе службена путовања!
    Код нас су посланици у стању да себи обезбеде посао, да снађу и да сами себи организују и финансирају журке и за кумове и
    за партију и за братију!
    Живела Србија!
  • Realista

    18.12.2022 07:43
    A kod nas je drugačije?
    Za ove se samo javno saznalo a svi to rade u potaji...
  • Naj

    18.12.2022 06:47
    Normalnije
    NORMALNO.Ko da to nije svugde tako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin