Građanima ostavljali lažne kazne za parkiranje

Pojedini kriminalci nečasni posao rade uglavnom koristeći svoj mozak, kompjuter i nešto papira.
Građanima ostavljali lažne kazne za parkiranje
Foto: Pixabay
Tako su u Madridu odlučili da odštampaju lažne kazne za parkiranje i navedu vozače da iznos kazne uplate na njihov račun.
Gradsko veće Madrida upozorava građane na komade papira koje mogu pronaći zataknute za brisače. Do sada je u okrugu Karabančel otkriveno nekoliko ovakvih primeraka.
Na prednjoj strani papira u zaglavlju je logo gradskog veća, objašnjenje navodnog prekršaja, prekršen propis, iznos kazne, iznos sa odbitkom za brzu uplatu, QR kod i referenca.
 
Zanimljivo je da šifra upućuje na sajt gradskog veća za plaćanje kazni, ali gradsko veće upozorava da nijedan prekršajni nalog koji izdaje komunalna policija ili neka druga služba zadužena za kontrolu parkiranja u Madridu ne sadrži QR kodove.
 
Građane koji ovu "kaznu" zateknu na svom vozilu, gradsko veće savetuje da pomenuti QR kod ni pod kojim uslovima ne skeniraju, jer očigledno vodi na račun prevaranata.
 
Kako kažu, obaveštenje o kaznama se obično šalje preporučenom poštom ili mejlom.
  • Zoi

    22.12.2022 18:18
    Ovaj naćin će odma da primene prevaranti u Srbiji, kod na se primenjuje samo ono što je dobro iz naprednih zemalja ne prihvatamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin