Estonska policija šalje "čestitke" za Božić najbahatijim vozačima

Božićne čestitke će uskoro početi da stižu u poštanske sandučiće najtežih saobraćajnih prestupnika u Estoniji, saopštila je estonska Agencija za policiju i zaštitu granica.
Estonska policija šalje "čestitke" za Božić najbahatijim vozačima
Foto: Pixabay
Ukupno 551 crna božićna čestitka biće poslata vozačima koji su u proteklih godinu dana napravili četiri i više saobraćajnih prekršaja.
U odnosu na prošlu godinu, broj primalaca čestitki manji je za 150. Već drugu godinu zaredom se taj broj smanjuje.
Šef saobraćajne policije, Sirle Loigo, izrazio je zadovoljstvo što čestitke iz godine u godinu stižu na sve manje adresa.
 
"Svrha crne božićne čestitke je da podstakne saobraćajne huligane da razmisle o opasnosti svojih postupaka. Ovogodišnji dobitnici čestitki su svesno i namerno prekršili saobraćajne propise i time više puta doveli u opasnost svoje živote i živote drugih. Usled ovakvog neopreznog ponašanja neko može da pogine", kaže on.
 
Najteži ovogodišnji saobraćajni prestupnik je mladić rođen 1999. godine, koji je kažnjavan čak 19 puta. Sedam puta je upravljao tehnički neispravnim vozilom, četiri puta bez pojasa, tri puta je prekoračio dozvoljenu brzinu, po jednom je prepustio volan licu bez prava upravljanja, vozio u suprotnom smeru, upravljao neregistrovanim vozilom i počinio drugi manji prekršaj.
 
Kazne koje su mu izrečene nije platio.
 
Dok većina korisnika kartica ima četiri ili pet prekršaja, devet osoba policija je morala da zaustavi više od deset puta tokom godine.
 
"Nadamo se da će crna čestitka pronađena u poštanskom sandučetu podstaći ljude da razmisle da li žele da u sledećoj godini budu ti koji ugrožavaju svoje i živote drugih."
 
Većina primalaca "čestitki" su muškarci rođeni od 2000. do 2004. godine. Crnu karticu će dobiti svega 18 žena.
  • Slobodan

    21.12.2022 07:40
    a u srbiji...
    kod nas bi se hvalili ko ima vise... a nikoga ne zaustavlja policija dok se sam ne zaustavi o drvo, zid i slicno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin