Rođendanska parada kralja Čarlsa 17. juna, krunisanje 6. maja

Bakingemska palata otkrila je da će se rođendanska parada kralja Čarlsa III, poznata kao "Trooping the Colour", održati 17. juna u centru Londona.
Kralj i Vilijam, princ od Velsa, jahaće na konjima tokom parade, dok će ostali članovi kraljevske porodice, uključujući Ketrin, princezu od Velsa i Kamilu, kraljicu suprugu, posmatrati iz kočija i sa balkona Bakingemske palate.
Ovo se događa nakon što je palata objavila da je Kejt postala pukovnica irske garde, što je uloga koju je pre obavljao njen suprug.
Bakingemska palata je saopštila da su tri člana porodice imenovana za pukovnike u Pešadijskoj gardi, uključujući Kamilu kao pukovnicu Grenadirske garde. Tu ulogu je prethodno obavljao Hari, vojvoda od Jorka i upražnjena je otkako su mu oduzete kraljevske titule.
 
"Trooping the Color" obeležava monarhov rođendan više od 260 godina, a 2023. obeležiće Čarlsovo prvo pojavljivanje na događaju u ulozi kralja i sledi nakon njegovog krunisanja, koje bi trebalo da se održi 6. maja.
 
Preko 1.400 paradirajućih vojnika, 200 konja i 400 muzičara učestvuje u prikazu vojne preciznosti, konjaništva i fanfara.
 
Parada kreće od Bakingemske palate niz Mol do Parade konjičke garde, a završava preletom Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin