Ruski opozicionar prijavio Putina za "širenje lažnih informacija"

Opozicioni odbornik iz Sankt Peterburga u egzilu Nikita Juferev odlučio je da ruskim vlastima prijavi za "širenje lažnih informacija o vojsci" predsednika Rusije Vladimira Putina.

Prijavio ga je jer je za konflikt u Ukrajini, prvi put otkako je u februaru pokrenuo invaziju na tu zemlju, upotrebio reč "rat".

U Rusiji se za konflikt u Ukrajini koristi izraz "specijalna operacija", a prekršiocima preti do 15 godina zatvora na osnovu zakona koji je Moskva donela u martu ove godine.

"Nije donet nikakav dekret o okončanju specijalne vojne operacije, a rat nije objavljen", napisao je Tviteru Juferev koji je pobegao iz Rusije i dodao: "Nekoliko hiljada ljudi je već osuđeno zbog ovakvih reči o ratu (u Ukrajini)".
 
Kako CNN piše, Juferev je zbog korišćenja reči "rat", to jest zbog "širenja lažnih informacija", prijavio Putina vlastima u Moskvi radi krivičnog gonjenja.
 
Putin je juče rekao novinarima u Moskvi: "Nije nam cilj da podstičemo vojni konflikt, već upravo suprotno - da okončamo ovaj rat. Tome smo težili i težićemo i dalje".
  • 1976

    25.12.2022 09:23
    Alternativa
    Specijalna vojna avantura, šifra "glib"
  • Bananamen

    25.12.2022 00:12
    Kralja? Iz jarka? Ti onda nisi ni u jarku nego u jami, bas kao i ja
  • Zika

    24.12.2022 08:59
    O
    "psuje kralja iz jarka"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin