Predsednik Upravnog odbora RTS učestvuje na Pesmi za Evroviziju, kaže da nema sukoba interesa

Branko Klanšček, predsednik Upravnog odbora RTS-a, učestvovaće na takmičenju Pesma za Evroviziju '23.
Olivera Kovačević, urednica Zabavnog programa RTS, rekla je za nova.rs da "Pravilnik o izboru kompozicija na Pesmi za Evroviziju ne ograničava učešće nikome, pa ni talentovanim ljudima iz RTS-a ili organa uprave te kuće".
Branko Klanšček autor je pesme "Kao grom iz vedra neba" koju izvodi Jovana Tomašević. 
Klanšček je izjavio da "ne postoji sukob interesa u njegovom učešću na ovom takmičenju, s obzirom na to da on nije javni funkcioner". 
 
"Upravo ta pesma ‘Kao grom iz vedra neba’ je nastala pre šest, sedam godina za neki festival u Crnoj Gori – da l’ za 'Sunčane skale' ili Budvu. Od tada je pesma registrovana u SOKOJ-u. Za PZE pesmu je prijavio kompozitor Aleksandar Filipović. Što se tiče sukoba interesa, on ne postoji, jer članovi UO niti su zaposleni na RTS niti su javni funkcioneri da bi se na njih primenjivao Zakon o sprečavanju sukoba interesa", rekao je Klanšček za nova.rs. 
 
Dodao je da misli da to jako dobro znaju odgovorni na RTS jer inače pesma se ne bi našla u konkurenciji.
 
"Isto kao što se pesma Vladimira Graića, jednog od direktora RTS našla u konkurenciji, i naravno to nije sukob interesa, već autorsko delo", naveo je Klanšček.
  • Starboy

    10.01.2023 21:26
    Ovaj je bio kod Radulovica dok nije propao DJB. Posle njihovog uspeha na onim prvim izborima je svaki dan bio na Pinku i ruzno govorio o Radulovicu. Bio je ekstra gost na Pinku tada.
  • Eon

    10.01.2023 21:14
    I još mnogo što šta
    Kako to da to nije palo na pamet vođi? Pa on je poznati kompozitor, između ostalog.
  • Vlada

    10.01.2023 20:14
    Opa, koincidencija?
    Zar to nije onaj što je pljuvao Radulovića i tako sebi, evo vidimo, osigurao mesto u RTS-u. U kakvom mi sistemu vrednosti živimo, sačuvaj Bože.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".