Najstarija osoba na svetu preminula u 118. godini - "rad me je činio živom"

Francuska časna sestra Andre, najstarija osoba na svetu, umrla je u 118. godini, saopštio je u utorak dom u Francuskoj u kojem je bila zbrinuta.
Sestra Andre, po rođenju Lusil Randon, pristupila je katoličkom humanitarnom redu 1944. godine, a prošle godine je preživela kovid.
Već više godina ona nije krila zamor i želju da se "izvuče iz ove stvari". Međutim, kako je rekla u razgovoru za Frans pres 2022. godine, "dobri Bog me ne čuje".
Slepa sestra Andre, rođena 11. februara 1904. u Alesu na jugu Francuske, žalila je što je izgubila deo svojih fizičkih sposobnosti, s obzirom da se kretala pomoću kolica.
 
"Kažu rad ubija, a mene je rad činio živom, radila sam do 108. godine", rekla je ona u aprilu 2022. kada je proglašena za najstariju ženu na svetu, pošto je prethodno bila najstarija Francuskinja, a zatim Evropljanka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".