Engleska policija će u lovu na saobraćajne prekršaje koristiti i neobeležene kombije

Policija iz engleskog Nortemptonšira preduzela je radikalan korak u borbi protiv saobraćajnih prekršaja. Oni će koristiti neobeležene kombije sa kamerama za kontrolu brzine.
Engleska policija će u lovu na saobraćajne prekršaje koristiti i neobeležene kombije
Foto: Pixabay
Opravdanje za ovaj potez je činjenica da se povećava broj poginulih u saobraćaju na lokalnim putevima.
Vozila će biti raspoređena na odabranim lokacijama u Nortemptonširu, a policija će za to koristiti podatke o saobraćajnim nezgodama i dojave javnosti.
Inače, vozila sa kamerom su do sada bila posebno obeležena.
 
Vozači su ljuti i misle da je jedina svrha ovih kombija da pune državni budžet.
 
Međutim, policijski načelnik za bezbednost saobraćaja Met O'Konel tvrdi da kombiji imaju zadatak da smanje opasnu vožnju, pišu Northampton Chronicle i Echo.
 
"Sa postojećim nivoom prekršaja u okrugu treba da uradimo nešto drugačije, a korišćenje neobeleženih vozila moglo bi da natera ljude da dvaput razmisle pre nego što preduzmu nepotrebne rizike u saobraćaju", kaže on.
  • samo radikalno

    19.01.2023 09:31
    Ne može drugačije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.