VIDEO: Objavljen redak video snimak Titanika - 80 minuta materijala

Retki video snimak koji prikazuje okeanski brod Titanik na dnu Atlantika objavljen je decenijama nakon što je olupina otkrivena i više od jednog veka nakon što je brod udario u santu leda i potonuo.
VIDEO: Objavljen redak video snimak Titanika -  80 minuta materijala
Foto: Pixabay
Snimak Okeanografske institucije Voods Hole (VHOI) napravljen je oko tri kilometra ispod površine okeana, samo nekoliko meseci nakon što su istraživači pronašli olupinu 1985. Većina snimaka ranije nije puštena u javnost.
Od otkrića, nekoliko dokumentarnih filmova o Titaniku prikazalo je snimke olupine. Emitovani su neki kratki snimci originalnih ronjenja, ali je u sredu na Jutjubu objavljen duži 80-minutni video snimak sirovog materijala.
Titanik, za koji se verovalo da je skoro neuništiv kada je izgrađen, bio je najveći okeanski brod u to vreme. Naleteo je na santu leda 14. aprila 1912. u Atlantiku dok je bio na svom prvom putovanju od Sautemptona u Engleskoj do Njujorka. Više od 1.500 ljudi poginulo je u tada, što je šokiralo svet i izazvalo negodovanje zbog nedostatka čamaca za spasavanje na brodu.
 
 
Tim iz VHOI i Francuskog Nacionalnog instituta za okeanografiju pronašao je potopljeni brod slomljen u dva dela, jugoistočno od Njufaundlenda, u Kanadi, 1. septembra 1985. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin