Putnici povređeni prilikom propadanja aviona: Bili smo u bestežinskom stanju

Avion nemačke "Lufthanze" koji je upao u "znatnu turbulenciju" iznad SAD, prekinuo je putovanje i sleteo u Vašingtonu da bi povređenim putnicima bila pružena pomoć u bolnici.
Putnici povređeni prilikom propadanja aviona: Bili smo u bestežinskom stanju
Foto: Pixabay (ilustracija)
Let iz Ostina u Teksasu, za Frankfurt u Nemačkoj, prekinut je neplaniranim sletanjem u sredu uveče, rekao je portparol Vašingtonske gradske uprave za aerodrome i izneo da je sedmoro putnika u bolnici s lakšim povredama.
Posada "Erbasa A330" je prijavila da je avion ušao u jaku turbulenciju na visini od oko 11.300 metara iznad američke države Tenesi, saopštila je američka Savezna uprava za avijaciju.
Putnica Suzan Cimermen iz Teksasa ispričala je da je jedan od pilota rekao putnicima da je avion "propao" oko 300 metara. Ona je rekla da je osećaj bio kao da je otpao pod pod nogama, da je sve lebdelo i da su za trenutak bili u bestežinskom stanju.
 
Turbulencija je nepredviđeno kretanje nestabilnog vazduha.
 
Iako se obično povezuje s jakim nevremenom, najopasnije je kada se turbulencije desi kada je vedro, jer ju je teško predvideti, a nema vidljivog znaka da joj se avion približava.
 
Turbulencija je, prema izveštaju američkog Nacionalnog saveta za bezbednost u saobraćaju (NTSB), glavni uzrok nesreća i povreda tokom leta. Turbulencije su bile uzrok 37,6 odsto svih nesrećnih slučajeva tokom komercijalnih letova od 2009. do 2018. godine.
  • Slobodan

    03.03.2023 08:10
    pojas...
    pojas je cudo, ovako ce nauciti da ga koriste

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin