Nova "atrakcija": Turisti se u Parizu fotografišu pored gomile smeća

U Parizu, svetskoj turističkoj destinaciji koju su prošle godine posetila 34,5 miliona turista, posetioci se poslednjih dana slikaju pored brda smeća nastalih zbog štrajka đubretara.
Nova "atrakcija": Turisti se u Parizu fotografišu pored gomile smeća
Foto: Beta/AP
Štrajk je u sklopu protesta zbog nepopularne reforme penzionog sistema.
Turisti koji bi da vide Ajfelovu kulu s Trga Trokadero, čim izađu iz metroa ugledaju čitav "zid" nagomilanog smeća, a na obali Sene gomile smeća sprečavaju pogled na katedralu Notr-Dam.
Na ulicama Pariza su prava brda smeća pored odavno prepunih kontejnera.
 
 
Jedna Kanađanka u poseti Parizu izjavila je Frans presu posle fotografisanja džakova smeća u Latinskoj četvrti da će to đubre oterati turiste koji više neće želeti da se vrate.
 
Jedan mladi Amerikanac je rekao da grad smrdi, dok je jedna Meksikanka rekla da se oseća neprijatno da usred smeća gleda zdanje Pariske opere.
 
Jedna Nemica koja je došla da poseti svog partnera Francuza, rekla je da je ulicama do njegovom stana bio "slalom" preskakanja i zaobilaženja kesa smeća.
  • Sanja

    15.03.2023 17:44
    I kod nas mogu
    Dragi gosti, na Temerinskom putu posle Najlon pijace brdo stare odeće...Mislim da ovo niste nigde videli!!! Požurite, malo dalje iz marketa Rode brdo smeća DEPONIJA koja nas i Vas dočekuje i ispraća.Veliki pozdrav za Nadležne organe!!!
  • Naca

    14.03.2023 19:58
    @garisa
    Čemu laži? Kontejneri su pomereni 10-ak metara zbog pesackog prelaza. Pri tom nemate nigde vise smeća po ulicama. Sram Vas bilo!
  • Garisa

    14.03.2023 18:21
    Blizi se i nama
    I Novi Sad, Podbara posebno, ce uskoro biti ista takva atrakcija, ali zahvaljujuci "Cistoci", koja je iz ulica Bele njive, Djordja Rajkovica i delimicno Gunduliceve ODNELA SVE KONTEJNERE, ostalo je samo 5 kontejnera kod prodavnice "Shop&Go", a skoro 1.000 stanova treba da izbacuje djubre u njih!?! Mislim da cemo djubre odnositi i ostavljati pred direkcijom "cistoce", a obavezno obustaviti placanje naknade za odnosenje smeca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.