Vozači u Britaniji će uskoro moći da prijavljuju jedni druge za prekršaje preko aplikacije

Britanski kraljevski automobilski klub (RAC) najavljuje novu aplikaciju.
Vozači u Britaniji će uskoro moći da prijavljuju jedni druge za prekršaje preko aplikacije
Foto: Pixabay
Kako navode, biće dostupna u Ujedinjenom Kraljevstvu već od maja i omogućiće vozačima da prijave jedni druge direktno policiji, sa video dokazima za prekršaje kao što su prolazak kroz crveno, nekorišćenje žmigavca, upotreba mobilnog telefona i prekoračenje brzine.
Kreator aplikacije Aleksij Afonin nedavno je održao sastanke sa policijom. Ukratko, uz pomoć aplikacije video dokaz prekršaja mogao bi da se postavi na server policije čim vozač koji je to snimio zaustavi svoje vozilo na bezbednom mestu.
Ali ima i mnogo nedoumica. Broj prijava mogao bi da raste eksponencijalno, a policija bi tada teško mogla da procesuira sve slučajeve. Svako može da preuzme aplikaciju i prijavi nekog drugog, ali treba pregledati toliki dokazni video materijal.
 
Aplikacija nosi naziv dashcamUK i za sada će biti dostupna samo u Ujedinjenom Kraljevstvu.
  • Мунгос

    26.03.2023 09:29
    @ Realista,
    Наши правни научници ће лако решити тај проблем:
    Унеће допуну изменине измене Закона, да је ослобођен казне онај који користи мобилни телефон у вожњи, уколико је такво коришћење мобилног телефона у циљу друштвено корисних активности.
  • Realista

    23.03.2023 20:31
    praviš prekršaj snimajući...?
    Da li to znači da će jedan vozač da pravi prekršaj koristeći mobilni telefon da snimi drugog vozača koji pravi neki drugi prekršaj? Da li će oba vozača dobiti kazne u tom slučaju?
  • Mile

    23.03.2023 09:47
    Moze
    Molim nadlezne da mi ovo obezbede da radim. U drzavnu kasu bi ubacivao 1mil dnevno. Kaze mi drugar iz Beograda da mu je frka kad vozi po Novom Sadu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".