Beker o boravku u zatvoru: Morate se okružiti opasnim momcima radi zaštite

Nekadašnji teniser Boris Beker govorio je o osmomesečnom periodu provedenom u zatvoru, rekavši da je zatvor drugačiji od onoga što ljudi imaju prilike da vide u filmovima.
Šestostruki osvajač grend slem titula izašao je iz zatvora u decembru prošle godine pošto je odslužio osam meseci od ukupno dve i po godine kazne zbog utaje poreza.

Beker je za britanski BBC Radio pet govorio o "brutalnom" zatvorskom iskustvu u Velikoj Britaniji, ističući da je u tom periodu morao da se "okruži opasnim momcima radi zaštite".

"Ko kaže da život u zatvoru nije težak, mislim da laže. Bio sam okružen kriminalcima, dilerima droge, silovateljima, trgovcima ljudima. Svaki dan se borite za opstanak. Odmah se morate okružiti opasnim momcima, kako bih ih ja nazvao, jer vam je potrebna zaštita. Ako mislite da ste bolji od svih ostalih, onda gubite. Nema veze što sam bio teniser, jedina valuta koju imamo unutra je naš karakter i ličnost. To je to, nemaš ništa drugo. U početku nemate prijatelje, bukvalno ste sami i to je najteži deo, morate zaista pogledati u sebe, svoje kvalitete i svoje prednosti, ali i svoje slabosti", rekao je Beker. 
 
On je prve nedelje pritvora proveo u zatvoru Vandsvort u jugozapadnom Londonu, a zatim je bio u zatvoru Hanterkomb u Oksfordširu.
 
Tokom teniske karijere Beker je osvojio 49 titula, uključujući šest grend slemova i olimpijsko zlato, a bio je i trener Novaku Đokoviću.
 
"U tenisu, kao i u životu, borba zauvek traje. Najvažniji poen je poslednji, ne prvi, ali moj plan je da osvojim poslednji bod. To je crvena linija u mom profesionalnom i privatnom životu, da prolazim kroz iskušenja i pravim greške, ponekad iz dobrih ili loših razloga, ali da nikada ne odustajem“, istakao je proslavljeni teniser.
 
Beker je naveo da je imao dovoljno vremena za razmišljanje dok je bio u zatvoru i razmišljao je o greškama koje je napravio.
  • xqt

    09.04.2023 18:24
    Prevaspitavanje ili obuka?
    Beker je iskusio ono što je opšte poznato i zbog čega neki posle izdržane kazne budu još veći kriminalci.
  • Banderaš

    09.04.2023 12:34
    Sapun
    Čovek sa iskustvom
  • Laslo

    09.04.2023 06:28
    Siromah
    Pa nije imao da plati onoliki porez. PreCednik je treb'o da mu se nadje. I kum Zivojinovic sa zenom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin