VIDEO: Preminuo Ginter Parhe koji je nožem ranio Moniku Seleš

Ginter Parhe (68), Nemac koji je 30. aprila 1993. godine kuhinjskim nožem napao Moniku Seleš u sred meča, preminuo je.
Poslednjih 14 godina života proveo je u staračkom domu u Northauzenu, a umro je u avgustu prošle godine, objavio je Bild.
Parhe je bio fanatični obožavalac teniserke Štefi Graf i nije mogao da podnese što je Monika Seleš njegovu junakinju svrgnula sa vrha svetske rang liste. 
Na suđenju je izjavio da mu je bila namera da "toliko povredi Seleš da dugo ne može da igra tenis".
 
Ona je tada igrala u četvrtfinalu turnira u Hamburgu, a Parhe se prišunjao iza njenih leđa dok je sedela na klupi i ubo je u leđa nožem. 
 
 
Zbog smanjene uračunljivosti, Ginter Parhe je osuđen samo na uslovnu kaznu i obavezno psihijatrijsko lečenje, a Monika Seleš je odlučila da više ne igra na turnirima u Nemačkoj.
 
Monika Seleš je pre napada osvojila osam od deset grend slem turnira, a nakon napada samo jednu grend slem titulu (Australian open 1996). Godine 2008. povukla se nakon ukupno 53 pobede na turnirima.
  • xqt

    22.04.2023 06:56
    Besmisleno nasilje
    Fanatik je uništio karijeru jedne od najboljih teniserki ikada.
  • Pera iz Mošorina

    21.04.2023 22:54
    Upada u oči
    Sa 54 godine otišao u starački dom, ako sam dobro izračunao, šta ti je sistem..
  • Maroder

    21.04.2023 19:34
    Najbolja teniserka...nije uspela da se oporavi od ovog, zasto ne reci atentata....Pozdrav maloj Mo...Vojvodina pamti svoje heroje!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin