VIDEO: Kanadski političari u parlamentu prošetali u roze štiklama - to je pojedine naljutilo

Internetom se širi snimak kanadskih političara koji su se na sednici parlamenta pojavili u roze štiklama.
Naime, kako pišu strani mediji, poslanici u kanadskom parlamentu to su učinili u okviru manifestacije "Nada u visokim potpeticama" koja sponzoriše sklonište za žene u Ontariju, a kako bi podigli svest o nasilju nad ženama.
"Nasilje nad ženama još prevladava u našem društvu", napisao je kanadski ministar saobraćaja Omar Alghabra na Tviteru uz video snimak događaja.
 
"Nada u štiklama je događaj koji širi svest o nasilju nad ženama, istovremeno ohrabrujući muškarce i dečake da budu deo rešenja. Nosili smo njihove prepoznatljive ružičaste štikle kao podršku ovome" dodao je.
 
I dok je snimak nasmejao brojne korisnike interneta, bilo je i onih koji su ga oštro kritikovali.
 
"Ovaj cirkus ne pomaže ženama ni na koji način. Ovi muškarci se rugaju. Muško nasilje nad ženama nije za smejanje i sigurno se neće smanjiti zato što gomila bezveznjaka paradira u štiklama", napisala je jedna korisnica Tvitera.
 
"Kako muškarci koji pokušavaju da hodaju u ružičastim štiklama podstiču bilo koga da budu deo rešenja za zaustavljanje nasilja nad ženama? Zbog toga se uopšte ne osećam sigurno, upravo suprotno", dodala je druga.
 
"Nikada u životu nisam nosila ružičaste štikle. Ovo je šamar za sve žene. Nisu nam potrebni feminizirani muškarci koji paradiraju okolo u štiklama kako bi se borili protiv nasilja nad ženama", zaključila je treća.
  • Vule

    23.04.2023 14:20
    Kako je ovo ustvari tuzno, ustvari svaki cirkus ima klovnove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin