Kopenhagen zabranjuje noćnu vožnju u pojedinim ulicama

Saobraćaj će biti zabranjen noću u nekim ulicama u centru Kopenhagena od 1. juna kako bi se obezbedio red, saopštila je danas tamošnja policija.
Kopenhagen zabranjuje noćnu vožnju u pojedinim ulicama
Foto: Pixabay
Te ulice su deo takozvane zone "noćnog života", smeštene u živahnim kvartovima Kopenhagena, gde je prisutan pojačan nadzor policije.
"Vozači paradiraju u automobilima u toj zoni, bučni su, slušaju glasnu muziku, viču na prolaznike, generalno stvaraju nesigurnost i dovode ljude u opasnost", navela je policija i dodala da će zabranom vožnje sprečiti takve situacije.
Za prekršaje će biti izrečene novčane kazne od 3.000 kruna (403 evra).
 
Zabrana neće uticati na stanovnike, taksi vozila i osnovni prevoz, koji će važiti svakog dana između ponoći i pet sati ujutro, u skladu sa danskim propisima.
  • Boromir

    16.05.2023 14:42
    Lako je njima, oni imaju državu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin