VIDEO: Ženevski aerodrom bio zatvoren zbog protesta ekoloških aktivista na sajmu privatnih aviona

Aerodrom u Ženevi danas je bio nakratko zatvoren jer su ekološki aktivisti organizovali protest protiv sajma privatnih aviona, koji se ove nedelje održava u tom švajcarskom gradu.
Aerodrom je saopštio da su odlazni i dolazni letovi obustavljeni na oko sat vremena iz bezbednosnih razloga i da je sedam letova preusmereno.
Aktivisti iz nekoliko grupa, među kojima su Grinpis (Greenpeace), Sajentist Rebelion (Scientist Rebellion) i Stej Groundid (Stay Grounded) poremetili su godišnju Evropsku konvenciju poslovne avijacije i izložbu.
Neki ekološki aktivisti seli su ispred privatnih aviona parkiranih na pisti aerodroma dok su drugi lepili nalepnice upozorenja na avione sa porukama poput "Privatni avioni spaljuju našu budućnost".
 
Ženevska policija saopštila je da je uhapšeno oko 80 osoba.
 
Operateri aerodroma najavili su krivične prijave i dodali da su četiri osobe, među kojima su aktivisti i osoblje privatnog obezbeđenja, povređene u protestu.
 
 
Protest se dešava mesec dana nakon što su klimatski aktivisti blokirali privatne avione na amsterdamskom aerodromu Šiphol, tvrdeći da super bogate treba sprečiti da mnogo više zagađu od ostatka svetske populacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.