Izduvala se jedna od dve džinovske patke u luci Hong Konga

Jedna od dve džinovske patke na naduvavanje koje plutaju u luci Viktorija u Hong Kongu izduvala se danas, samo dan pošto su predstavljene ljubiteljima zabave.
Brojni stanovnici i turisti pohrlili su po velikoj vrućini na šetalište da fotografišu patke - delo holandskog umetnika Florentijna Hofmana. Ali mnogi koji su stigli popodne našli su samo jednu, a druga se pretvorila u plutajuću hrpu žute plastike.
Organizatori su naveli da se patka prenaduvala zbog vrućine, te je odlučeno da se vazduh mora odmah ispustiti da se ne bi raspala. Dodaju da će biti vraćena u brodogradilište na popravku.
Dve žute patke visoke 18 metara liče na igračke za kupanje.
 
Hofmanove patke su na svetskoj turneji od 2007.
 
Godine 2013. jedna od Hofmanovih pataka bila je izložena u Hong Kongu i izazvala veliko oduševljenje. Ali se i ta patka izduvala dok je bila izložena.
 
Hofman je rekao da se nada da će sadašnji povratak njegovih pop-art znamenitosti doneti radost tom gradu.
  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin