VIDEO: Rešenje za vozače koji bahato parkiraju u garažama - roboti-pauci

Do sada su "pauci" delovali uglavnom na otvorenim prostorima i kažnjavali nepropisno parkiranje vučom ili podizanjem automobila na odgovarajući kamion.
Međutim, vremena se menjaju, tehnologija napreduje, pa su predstavljena i rešenja za nepropisno parkiranje u garažama.
U Velikoj Britaniji su napravili korak dalje koristeći robotska kolica za vuču automobila iz uskih prostora kao što su garaže. Robot za vuču, guseničar, koristi rampu da podigne sva četiri točka sa zemlje i lako ukloni težak SUV sa parking mesta.
Robot ima natpis RNW i pripada britanskoj kompaniji pod nazivom "Recovery North West".
 
Kompanija je specijalizovana za vuču (skoro) svega, od teške opreme do nepropisno parkiranih vozila. Na sajtu kompanija ne pominje previše ovaj uređaj, ali se pojavljuje u fotogaleriji.
 
Izgleda da je dizajniran za jednu svrhu: vuču vozila u skučenim prostorima. Na primer, podzemni parking ili uska ulica.
 
Mašinu je inače dizajnirala francuska kompanija Multitract, a robot se zove Eastract. Ima gusenice za izuzetno tesne manevre i pokreće ga Briggs and Stratton motor od 35 KS.
 
Kao sličan primer, evo video snimka mauelnog Multitract uređaja, kojim upravlja čovek.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin