Pariz planira skuplji parking za terence, smatra ih jednim od glavnih izvora zagađenja

Vlasti Pariza nameravaju da povećaju cenu parkinga za terence zbog toga što smatraju da je ova vrsta vozila jedan od glavnih izvora zagađenja.
Pariz planira skuplji parking za terence, smatra ih jednim od glavnih izvora zagađenja
Foto: Pixabay (ilustracija)
Prilikom razmatranja novih cena parkinga u obzir će se uzeti veličina i težina vozila, kao i vrsta njegovog motora.
Poskupljenje je predložila stranka za zaštitu životne sredine EELV, a kao razlog za poskupljenje je navela i to što se broj terenaca u francuskoj prestonici u poslednje četiri godine povećao za 60 odsto.
Međutim, terenci čine 15 odsto od ukupnog broja vozila u gradu - ima ih 1,15 miliona. U spomenutoj stranci smatraju da su terenci postali štetni po metropolu.
 
Očekuje se da će nove cene parkinga na snazi biti od 1. januara sledeće godine, ali da se neće odnositi na električna vozila. 
 
Slično nameravaju da urade i u Lionu i Grenoblu, piše "Gardijan".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin